maanantai 13. marraskuuta 2017

Oliko eilisiltana tarjolla runoutta ja vaseliiniä sellissä, Marilyn Manson?

Entä kakkua ja sodomiaa valkoiselle roskasakille? Marilyn Manson ilmestyi eilen jäähalliin, ja liikutuin jo esiripun aikana kun Requiemin Lacrimosa soi. Niin paljon pahaa on tapahtunut, menetyksiä. Toivottavasti kukaan Fräulein Doktor ei vie hänen morfiiniaan... Cronenbergin Crash -fetissit olivat myös tyrkyllä.

Suurimman osan ajastaan Mansoni istui aloillaan kuin paavi kun jalka paketissa tyyliin RoboCop. Lekurit olivat paikalla koko ajan auttamassa. Sinua autetaan... Ilmeisesti koko lavakoreografia muuttui nilkan rikkoontumisen jälkeen. Koko lääkärileikki oli luokkaa mies loukkaa jalkansa jalkapallo-ottelussa ja jää keskipisteeksi -dilemma. Mutta hienoa, ettei tätä keikkaa peruttu. Paikalla oli sopivasti nunnia ja konnia. Edellisen kerran näin herran jäähallissa 2001, jolloin keikan aikana lämpötila laski kymmenen astetta pakkasemman puolelle. Revi siitä anekdoottiia... En ehtinyt nähdä herraa 90-luvulla, mutta silloin hankin cd:tä, ja live VHS oli myynnissä ainakin vuonna 1996, jolloin leikkasin siitä kuvan talteen muistitauluun. Oi niitä aikoja.

Lisään kuvia joskus kun ehdin. Hieman outoa oli, ettei SAY10 -duetossa ollut Johnny Depp mukana, mutta yleisön kanssa laulaminen, sehän on aina poikaa... Helter Skelter tuli kahdesti väliaikamusiikkina. Sitten isänpvn kunniaksi Miespoika tuli lavalle kun oli ensin seisottanut aikansa... Netflixissä on tuhottamasti Charles Manson -aiheisia sarjoja ja eläviä kuvia, vaihtelevalla laadulla ja eksploitaatiolla.

Oliko eilisiltana tarjolla runoutta ja vaseliiniä sellissä, Marilyn Manson?

Marilyn Manson

Manson ja viideot ja elävät kuvat, tv sarjat


Let Me Make A Martyr


Hidas, rujo ja kysymyksiä jättävä southern gothic genren ( eli suomeksi rämeellä eletään lainsuojattomina tai ainakin syrjässä ) alkaa 1970-lukulaisella keltaisen ja ruskean värin yhdistelmällä, myös musiikin tunnelma on samalta ajalta. Marilyn Manson näyttelee tiukasti yhtä pääosaa. Olen seurannut herran taiteellista uraa, ja siihen liittyviä mahalaskuja, kohokohtia, juhlimista ja loanheittoa tuosta Portrait of American Family cd-levystä lähtien. Elimme silloin 1990-luvulla. Mukana on myös Anarkian poikia, Mansonkin vieraili sarjassa, häsällä vaseliini ja häsällä runous ;) On hienoa että southern gothic eli räme, suo siellä vetelä täällä on maagisesti tullut uudeksi villiksi länneksi: True Blood, True Detective, Beasts of ths southern Wild. Corey Asraf kertoi leffan taustoista, kuinka Manson tuli viime tingassa mukaan, tiukassa aikataulussa, mukanaan karmiwat silmiklasit - joista Stigkin olis ylpee...


Marilyn Manson on Thomas Dinley Salemissa 

Marilyn Mansonin näyttelemistä on saanut nähdä mm Night Visions festivaaleilla sekä tv.ssä. Onko tänä iltana tarjolla runoutta ja vaseliiniä, Marilyn Manson? Tämä viitaus oli tietenkin moposarjaan Sons of Anarchy.

Mansonin hahmo kauhusarjassa Salem on Thomas Dinley. Hän on Salemissa oleva Parturi ja alkemisti, ja parantaja ja teurastaja, ja mitä ilmeisimminkin psykoterapeutti.

SALEM on huonoimpia näkemiäni sarjoja jossa tekorankkuus, puuduttava seksi jatkuvassa samassa asennossa sekä käsikirjoittajien ja ohjaajien kömpelöys myös toteuttaa oikeaa noituutta, parantamista, mutta myös pahaa silmää, pahuutta. Osa näyttelijöissä osaa tehtävänsä ja on tunnelman tasolla. Mutta miten vakavamielistä ja raskassoutuista ja täysin metsään mennään!

Poikkeuksena tietenkin Manson joka Dinleynä on pirun tarkkaan luotu hahmo, myös graafisesti.

Marilynin musiikki- ja näyttelijän/taiteilijan uraa ja performanssia, osin manifestiakin, olen seurannut nyt kolmella vuosikymmenellä!

Cd levyjänsä ostin 1990-luvulla, sitten näin Lynchin Lost Highway.

Hienoimmillaan MM oli Leffassa Let me make you a martyr, jonka näin NightVisions festivaaleilla, ohjaajan ollessa paikalla. MM ei ollut paikalla. Ikävä kyllä. Katsotaanpas parin viikon päästä miten suu pannaan.
Ja minne 😉

Myös Jeremy Crutchley osaa näytellä tässä sarjassa, mutta niinhän teatterinäyttelijät ja genre-näyttelijät osaavat aina, mikään rooli ei ole liian pieni, jossa ei voisi tehdä itsensä muistettavaksi...


Marilyn Manson as Thomas Dinley in Salem:
Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu
Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisuMARILYN MANSON - SAY10 Official Music Video.

No niin tässä on Marilyn Mansonin uusin video, ladattu 9.10.17. Ikäraja on ja Johnny Depp. Uudelta albumilta Heaven Upside Down. Directed by: Bill Yukich.

Minä löysin tämän Mansonin 90-luvulta levyhyllystä, hänen levynsä oli ensimmäisiä Cd levyjä, joita ostin. Sittemmin hän oli mm David Lynchin elokuvassa Lost Highway. Johnny Deppiä olen jumaloinut Saksikäsi-Edwardista alkaen sekä John Watersin kiltimmän ja svengaavimman leffan Cry-Baby myötä vuodesta 1990. Ei tässä eilisen teeren poikia olla, ei.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti